aktualizováno: 06.04.2024 19:03:02

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2015

Novinky...

                        

27.12.2015   Web, rok 2015 doplněn o spoustu fotografií a to nejen v Novinkách. Byly doplněny výstavní karty Kyry, Mayi i Fox pro roky 2015 a 2014. Kyra a Maya i rok 2013.

28.-29.11.2015    DuoCACIB Nitra a pro nás poslední výstavy v tomto roce. Fox byla na oba dva dny přihlášena do mezitřídy 3/2 a Kyra do veteránů. Sobotu posuzoval pan rozhodčí Miroslav Václavík. Fox byla pouze V1. Bez titulu byla proto, že má jeden zub vyrostlej pouze z části. Je tam, je vidět, ale hádejte se. Stejně to nemá smysl. Kyrunka byla taktéž V1. Pro neznalé věci na SK se titul BOV nezadává. V neděli posuzovala paní Věra Dvořáková a tento den byl v režii Fox a Kyry. Foxinka získala V1, CAC, CACIB. Kyra pobrala ten zbytek smiley V1, BOV - paní rozhodčí jí tento titul nechala napsat do posudku a BOB. Moc děkuji za pomoc Dominice Szászové, která o BOB běžela s Kyrou a následně spolu byly i v závěrečných soutěžích, kde za 6 skupinu postoupily mezi 5 nejlepších. Foxinka si v neděli započala cestu za titulem Interšampion a možná za šampionem SK nebo dokončila titul Junioršampion SK. To záleží na tom jak se rozhodnu.

                         

29.10.2015    Maya má dnes narozeninový den. Přejeme ti spousty zdravíčka.

                     

19.10.2015   Maya dnes měla ve schránce dopis z Belgie. Maya je ode dneška oficiálně INTERŠAMPION. Jsme na naší punti holčičku velmi pyšní.

10.10.2015   Do Budějovic nerada jezdím, cesta je dlouhá a výsledek většinou nic moc. Letošní mezinárodku posuzoval pan Otakar Vondrouš a já tedy přihlásila. Fox byla opět mimořádně ve třídě open a spolu s ní německá ich a ch. No radost jsem z toho neměla, ale každej si psa může dát kam chce, bohužel. Mě by se moc líbil systém máš psa šampiona tak šup s ním do šampionů, o ich. ani nemluvím. Foxinka pracovala na jedničku, tentokrát nevymýšlela žádný ptákoviny, ale na 5 letou fenu v roce a půl prostě neměla. Na vině, ale možná byly i naše pihy, kdo ví. Fox ve třídě open V2, r.CAC. Kyrunka ve třídě veteránů jako vždy velmi dobře odvedná práce a bylo z toho V1, BOV. O tento titul se utkala s otcem Fox Orinem, který byl ve třídě veteránů V1. Děkujeme všem přátelům za prima strávenou sobotu.

 

20.9.2015  Memoriál ing. Jana Findejse - tradiční klubová výstava v Blansku. Jediná klubovka kterou máme blízko. Dalmíky posuzovala polská rozhodčí Wieslawa Misterska - Kluska. Škoda, že naše klubovky neposuzují specialisté na plemeno. Někdy tedy jo, ale jsou kluby kdy je toto pravidlem u nás je to spíš náhoda. Na výstavu byly přihlášeny všechny 3 puntičky, posouzeny jen dvě. Fox ještě před výstavou měla úraz a musel jí být sešit kožich. Začátek posuzování jsme tedy strávily na veterině kde náš skřítek vyfasoval asi 15 stehů. Mamča už byla pro jistotu nachystaná, co kdyby náhodou. Po příjezdu zpět na výstavu, kdy Fox stále spala, jsem hodně přemýšlela, že vše odpískám, zabalíme si zase věci a odfrčíme domů. I puntičky byly z této situace hodně nervozní. Psi byly posouzeni a nastoupily feny. Musím říct, že krom doby kdy jsem byla v kruhu s Kyrou a Mayou si z posuzování nepamatuju vůbec nic. Maya ve třídě čestné 2/2 2VD. Prý ještě dobrý pohyb, hahaha dobrý vtip. Někdy se stačí pořádne na ty nohy podívat a netvrďte mě, že to vidět není. Kyra ve třídě veteránů 2/2 byla naprosto úžasná a ve fenách posbírala skoro všechno. Kyra získala V1, BOV a jako třešničku na dortu BOS. Na soutěže, přesto, že byly přihlášené jsme nečekaly. Téměř ihned po posouzení jsme sbalily věci a hurá domů. Fox celou výstavu prospala a následně i cestu domů a spala i doma. Díky za společnost Michal Jetmar a Marek Studený. Všem ostatním za ochotu pomoci s Fox kdyby něco.

 

19.9.2015    Národka v Brně? Proč ne když ji máme skoro za rohem. Jen by mě zajímalo na co jsem hleděla když jsem ji hlásila. Prvním překvapením pro mě byla rozhodčí. Fox nahlásit je blbej nápad. Druhým překvapením bylo místo - Veledrom. No, ale musím říct, že lidí moc nebylo. Tak jako stánků a hlavně stánků s jídlem. Kdo se nenajedl do 13 hodiny, ten měl potom smůlu. A to se vyplatí. Foxinka v mezitřídě 2/2 se chovala tentokrát super a bylo z toho V1, CAC, NÁRODNÍ VÍTĚZ, CAC ČMKU. Kyroušek byla jako jediná v plemeni ve třídě veteránů a získala V1, BOV a BOS. Co se ovšem krásně poslouchá, je když Vám rozhodčí řekne, že jej mrzí, že titul Národní vítěz nemůže dát veteránce, protože si ho zaslouží. Paní rozhodčí moce děkuji za tato krásná slova. Ale tak i tak, naše puntičky ve fenách pobraly co mohly. Jenže Kyra ještě neskončila. V závěrečných soutěžích stála s Lindou Hodovou na bedně. Holky si spolu vyběhaly 2BIS VETERÁN. Do této soutěže nastoupilo minimálně 12 veteránů. Ale musím se přiznat, že to teda byly nervy sledovat to jako divák. Kyra touto třetí výstavou ve veteránech plní podmínky pro zisk dalšího veteránského titulu a tím je VETERÁN ŠAMPION ČR.

 

6.9.2015   Na Krajku do Dolního Benešova jezdíme už nějaký pátek. A vždycky po výstavě říkáme, že už nikdy nepojedeme. Ale ségra Petra s neteřema to mají jen ,,přes,, kopec a tak nakonec vždycky otočíme. Přihlášené byly všechny 3 puntičky. JH pro Lindu se Zuzkou jsem nějak prokaučovala a tak Linda, aby jí to nebylo líto, šla s Mayou nejen dopoledne, normální posuzování, ale i do závěreček. Ty si ale napřed musela vyhrát, protože ve třídě open byla konkurence. Foxinka byla tentokrát ve třídě mladých /opravdu naposledy/ a získala V1, Vítěz třídy. Maya ve třídě vítězů byla V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. Kyra ve třídě veteránů byla V1, Vítěz třídy a v závěrečných soutěžích 3BIS VETERAN. Lindulka v záverečkách nastoupila s Mayou do nejvíc obsazené kategorie +/- 40 fen a byly vybrány do užšího výběru. Jenže Mařenka se nám tam trošku zasekla a Linda, byť se snažila sebevíc, s ní nic nezvádla. Navíc její nezkušenosti využila konkurence a Lindulka neuměla tuto situaci vyřešit. Ale i tak pro nás ty dvě byly nejlepší.

 

29.8.2015    Další výstava kde jsme opravdu dlouho nebyly. CACIB Mladá Boleslav a přihlášené byly Fox a Kyra. Na tuto výstavu jsem se těšila, hlavně na po výstavě, že navštívíme naše oblíbené Detěnice se středověkou hospodou. No člověk míní a migréna mění - tak třeba příště. Jen doufám, že to příště nebude zase trvat 3 roky. Foxinka nastoupila poprvé do mezitřídy 3/3. No nastoupila, spíš naskákala. Vyskákala si V2, r.CAC. Kyrunka poprvé v ČR ve třídě veteránů V1. O titul nej veterána šla s Orinem, tátou Foxátka. Mojí vinou tento titul získal Orin, protože já jsem to prostě neuběhala. Ale ve finále to zůstalo doma, tak vlastně o nic nejde. Rozhodčí Vreteničič Miodrag  -MNE. Velké díky za pomoc mamče při balení věcí Irena Rohrbachová, chovatelka Kyry a Petr Venglář, majitel dvou punti kluků.

 

21. - 23.8.2015    Po delší době jsme vyjely na třídenní Bratislavu /klubovka + 2x CACIBovka. Jen já můžu mít sebevražedný nápad jet na rozhodčí, která dala Kyře v minulosti VD. Kyra sice tentokrát obstála, dokonce i Mařenka. Kdo to slízl a se vším všudy tak byla Foxička. Pro Foxinku byl vůbec prodloužený víkend smolný. Kyrunka byla opět úžasná a ze třech výstavních dnů vytěžila co mohla. A po třech dnech jela domů s titulem VETERAN ŠAMNPION SK. Maya byla přihlášená pouze na klubovku a jako jediná z našich puntiček měla ve třídě konkurenci. A já jsem na ni moooc pyšná. Zuzka s Lindou byly přihlášené, na klubovce, do JH 1.kategorie. Celkem byly přihlášené 4 holčičky a Linda s Mayou byly druhé a Zuza s Kyrou třetí. Rozhodčí je v kruhu opravdu potrápila. Rozhodčí na klubovce je specialistkou na plemeno. 

KLUBOVÁ VÝSTAVA Bratislava 21.8.2015  rozhodčí: Liliane de Ridder Onghena / BE  

Fox - Klubová výstava - třída mladých - 1G  

Kyra - Klubová výstava - třída veteránů - 1Exc, BOV

Maya - třída čestná 2/2 - 1Exc - v této třídě se titul nezadává

  

Linda + Zuzka v Juniorhandlingu / 2+3 místo

 

CACIB Bratislava - sobota - rozhodčí: Vlastislav Vojtek / SK  

Fox - sobota - třída mladých - 1Exc, CAJC, BOJ   

Kyra - sobota - třída veteránů - 1Exc, BOS

 

CACIB Bratislava - neděle - rozhodčí: Iveta Vojteková / SK

Fox - neděle - třída mladých - 1VG

Kyra - neděle - třída veteránů - 1Exc, 2BIS VETERAN

  

16.8.2015   A zase u vody.

 

15.8.2015    Ráno trávíme jak jinak než zase u vody.

 

9.8.2015    Po několika letech jsme zavítaly do polského Bedzinu na národní výstavu. V těch vedrech nic moc nápad teda. Na holandského rozhodčího Hanse Boolearse se přihlásili pouze tři puntíci. Což o to, toto číslo není v PL žádná výjimka. Jednou je psů víc, jednou míň. Ale rozdíl byl v počtu přihlášených bíglů či RR. Tak nízké počty jsem tam dlouho nezažila. No holt to nedělá polák, tak je to hned vidět. Foxinka nastoupila naposledy do třídy mladých, v to jsme tedy doufaly a získala V1, CAJC, BOJ. Ale hlavně Foxička dokončila již svého druhého juniorského šampiona a je tedy nově JUNIOR ŠAMPION PL. Kyrunka poprvé nastoupila do veteránů a v plemeni pobrala naprosto vše. O BOBa s ní běžela Linda, která poté dostala i osobní dárek od pana rozhodčího - porcelánové holandské dřeváky. I přes to šílené počasí, jsme se rozhodly, že počkáme na závěrečky. Ono totiž 6 skupinu posuzoval tento pan rozhodčí a tudíž byla naděje, že na bedně budou stát i jiná plemena než polská. A skutečně na bedně nestál jediný zástupce polských honičů. Kyrunka tedy v PL získala V1, BOV, BOB, 3BIG. 

 

30.7.2015                              KRÁSNÉ NAROZENINY SLUNÍČKO NAŠE

                            

19.7.2015   Nedělní ráno jak jinak než na Poděbradech.

 

18.7.2015    Sobotní ráno u vody.

 

6.7.2015    Krajská výstava v Kelči. Na tuto výstavu jsme přihlásily všechny tři puntičky. A musím říct, že si nevedly vůbec špatně. Na výstavě sice byly každá sama ve třídě, dalmíků bylo celkem 5, ale dvě ze tří se neztratily ani v závěrečkách. Foxička ve třídě mladých získala titul nejvyšší a stala se BIS JUNIOR BITCH. Na výstavu bylo přihlášeno 39 mladých fen a v závěrečkách se jich minimálně polovina objevila. Kyra /byla to její poslední výstava ve třídě vítězů či šampionů, dále ji budete výdat už ve třídě veteránů/ jí šla zdárně v patách a získala BIG BITCH a šla tak o NEJ fenu výstavy. Ano, je to nezvyklý titul, ale organizátoři výstavy se snažili aby si opravdu každý něco odnesl a že těch cen nebylo málo. Organizátorům patří obrovské poděkování, protože toto se nevidí ani na velkých výstavách. A nesmíme zapomenout ani na Mayu. Tu vystavovala Linda ve třídě čestné a spolu získaly V1, Vítěz třídy a nádherný posudek. A musím říct, že jim to opravdu šlo parádně. Dalmíky posozovala paní rozhodčí Lenka Frnčová a závěrečky Nej mladou a Nej fenu pan rozhodčí Jaroslav Matyáš /SK. Fotky jsou na FB https://www.facebook.com/DogsShowPhotos?fref=ts na rajče je terpve nahrajeme.

 

5.7.2015   Ráno u vody.

 

4.7.2015 Relaxujeme.

  

27.6.2015   CACIB Brno a dalmatiny posuzoval pan rozhodčí Tibor Havelka / SK. Fox ve třídě mladých 5/5 získala dalo by se říci úžasné V2, protože to byly jediné dvě výborné ve třídě mladých psů i fen. Na výstavě byl přítomný táta Fox Orin, který ve veteránech získal BOV a taky již zmíněný polobráška Mattes, který si opět odnesl titul nejvyšší BOB a v závěrečkách, stejně jako v Polsku, stál na bedně. V PL to bylo 3BIG a v Brně to bylo 4BIG. Nebo obráceně? Ale to už je myslím jedno.

 

21.6.2015   CACIB Kraków a celkem 3 přihlášení dalmatini. Tak trošinku tragédie na mezinárodku, ale co se dá dělat na výstavu se jede. Poplatky jsou zaplacené a to kolik jich bylo ve třídě na to se historie neptá. Nicméně jak se stále přesvědčujeme, buď já nebo jiní, to že je pes sám ve třídě ještě neznamená, že titul dostane. Ikdyž teda jsem ráda, že Foxince se to zatím vyhejbá. Oba dva další dalmíci byli s Fox příbuzní. Polobráška Mates můj favorit na BOBa /dostal ho/ a polosestřenice cheeky Lollipop - vnučka babičky Sam. Dalmouši šli na řadu hned první a Fox získala v mladých svůj druhý polský CAJC, BOJ a k tomu přidává titul pro nejlepší fenu BOS. Na závěrečky nečekáme, protože začínají až za 5 hodin a za tu dobu budeme už dávno doma. Rozhodčí byl pan Weron Grzegorz / PL. Když jsme si šly zapsat posudek tak mamča říká, ale takový vyhrávání mě nebaví. Chybí tomu vzrůšo a adrenalin. No tak si ho o týden později užila.

 

14.6.2015    Krajka v Lanškrouně je naší nejoblíbenější výstavou. Nahlášeny byly Fox s Kyrou /každá sama ve třídě/ a ještě mě čekalo vystavení zlaté retrívřice Jenny. Dalmouši byli celkem 4. Jeden kluk a 3 holky a posuzovala je paní rozhodčí Lenka Frnčová. Foxinka ve třídě mladých V1 a Vítěz třídy. Kyroušek ve třídě vítězů V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. To samé mě čekalo s Jenny, která nastoupila do třídy otevřené 3/2. S Jenny o Krajského vítěze nastoupila fena z třídy pracovní, která byla toho času bohužel bez srsti, protože si myslím, že jinak by to měla ona. Na Jenny je super, že přesto, že se vidíme jednou za rok šlape jako hodinky. Do závěreček tak postoupily všechny 3 holky a tak pro Jenny bylo nutné najít nového handlera. A tím to moc děkuji majitelce již zmíněné fenky z třídy pracovní. Jenny a Kyra odpoledne nic, ale Foxinka se činila a asi tak ze +/- 40 mladých fen získala 4BIS JUNIOR FENA. Závěrečky u Fox posuzovala paní Olga Dolejšová.

 

6.6.2015   CACIB Nitra. Na rozjezd slovenského juniorského šampionátu jsem vybrala pouze výstavu v sobotu, přesto, že byly o víkendu + pátek, výstavy 3. Rozhodnutí bylo čistě z důvodu plynu našeho autí. Protože ani doma u PC nejsem schopná najít přesně místo kde CNG mají. No, ale od dubna je vše jinak a plyn již můžeme brát né v Brně, ale poslední stanice je v Břeclavi. Sobotu posuzoval puntíky polský rozhodčí Weron Grzegorz. Fox ve třídě mladých 2/2 získala svůj první CAJC SK a poté i BOJ. I o tento titul se musela utkat se psem a náš skřítek z něj vyšel bez ztráty kytičky. Jsme spokojeni, protože zatím všechny BOJe co Fox má, mimo PL, jsou z konkurence ze psem a nemá je jak se říká zadarmo. Na závěrečky jsme nečekaly, protože den před výstavou si Fox urvala na přední tlapce 5 dráp a na výstavě, po posouzení ve třídě, se do něj poět praštila. Naše hysterka si trošku poplakala, ale naštěstí nekulhala a tak zvládla běh jak o BOBa tak o nej fenu a nej mladýho. Dál už jsme jí ale raději netrápily.

 

23.5.2015   CACIB Litoměřice. Puntíky posuzoval pan Nebojša Savičič ze SRB. Už při posuzování bíglů bylo vidět, že pan rozhodčí je přísný. Padala nejen VD, ale i D. To se jednomu hned chce do kruhu. Foxička nastoupila, jak jinak, do třídy mladých 3/3 a nevedla si vůbec špatně. Dobré předvedení, dobrý pohyb a bylo z toho V1, CAJC, BOJ. Foxinka také tímto získaným CAJCem dokončila titul JUNIOR ŠAMPION ČR. Jsme na našeho malého skřítka velmi pyšní. Štěstí jsme zkusily i v závěrečkách, protože se začínalo poměrně brzo. Ale tady nám pšenka jaksi nekvete. Fox už dokonce zvládá být na výstavě na volno jako Kyra a Maya, což je samozřejmě super. Pro nás je důležité aby měly i na výstavě možnost se proběhnout, protáhnout a né být jen zavřené v domečku.

 

 

7.5.2015               

                          

3.5.2015   WAFDAL - Světová speciální výstava dalmatinů Praha. Punti holky posuzoval pan Nenad Děvič/SRB, kluky, BOB a soutěže paní Ludmila Fintorová/SK. Přihlášeny byly všechny tři naše puntičky. Ve finále se Fox válela doma, protože se rozhodla, že začne hárat, což nás velmi mrzelo, protože bylo přihlášeno 9 mladých fen. Kyrunka ve třídě šampionů 7/7 skončila V3. Nás velmi těší, že se Kyra stále drží mezi mladší konkurencí a mladší feny je schopná porazit. Maya byla ve třídě čestné 2/2. Ta vyfasovala V2. Ovšem co ta předvedla to už se jí dlouho nepovedlo. Maya se furt točila jako kolovrátek. Až jak jsme vylezly z kruhu tak jsem zjistila, že se  pořád točila po naší Lindě. Ona se mnou na výstavě byla ještě ségra a neteře Zuzka a Linda. A ty jsem pochopitelně přihlásila do soutěží. Linda byla s Mayou v kategoriii Dítě a pes - skončily první, byly sami. Zuzka s Kyrou byla v kategorii Junior handling 1.kat. 2/2 - a také skončily první. Nutno, ale říct, že oběma to šlo parádně a první místa byla zasloužená. A nesmíme taky zapomenout na matku a babičku Sam, která ve veteránech 4/4 byla V1, Wafdal veteran winner. A tátu Fox Orina, který taktéž ve veteránech 3/3 získal V1, Wafdal veteran winner, BOV. No máme to ale šikovnu rodinu.

  

25.4.2015   Mezinárodní výstava České Budějovice. Do třídy mladých bylo nahlášených 6 fen. Posuzoval pan Jaroslav Matyáš/SK, který VD zrovna nešetří. Foxička se předvedla v rámci svých možností skvěle. Slušně stála, krásně běhala a vůbec byla taková disciplinovaná, narozdíl od dvou předchozích výstav, kde koberec a trávník byly velice zajímavé objekty. To ale bohužel nestačilo a byla z toho ,,pouze,, V2. Nicméně, to byl super den s punti přáteli, které jsme, některé po delší a některé po kratší době, viděli.

 

12.4.2015   CAC Zabrze/Gliwice. Na polskou výstavu byly přihlášené Fox a Kyra. Posuzovala Magdalena Musial/PL a celkem byly přihlášené 3 dalmatinky. Fox započala polský junior šampionát, získala V1, CAJC a BOJ. Kyra ve třídě šampionů V1, CWC, NDSwR a BOB. Po pousezení se puntičky proběhly na písčité pláži, kterou známe již z loňska a která se puntičkám velmi líbí.

  

11.4.2015   Národka Ostrava. Nevím, proč, ale vždycky se v té Ostravě ztratím. Nejen tam, ale i na cestě nazpátek - to jsme jely po staré dálnici. Ale tak důležitej byl hlavně výsledek. Dalmíky posuzoval pan Tibor Havelka/SK. Foxinka ve třídě mladých získala svůj již druhý CAJC, pravda byla ve třídě sama. Pak získala BOJ a na konec získala i BOS. Mám z toho malého psího děcka velkou radost. Na to jak zlobila a koberec ju velmi zajímal byla v závěrečkách velmi disciplinovaná, ale akorát jsme se proběhly. Levá je fotka je z videa Moniky Pelíškové. Fotky tady http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CAC_Ostrava_2015/

 

 

3.4.2015   Po velmi dlouhé době, po 4 letech,  jsme vyrazily na coursingové závody. V Brně - Medlánkách se konal medlánecký sysel a medlánecké letiště je místo, kde se Kyře vždy dobře běhalo. Na závod byly přihlášeny tři dalmatinky. 7 letá Kyra, 8 letá Azgiria a 2 nebo 3 letá Debora. Už při příjezdu byla Kyra velmi natěšená a to slibovalo, že by to dnes nemuselo dopadnout špatně. Kyra v prvním kole předvedla, pro mě super výkon, kdy doběhla i první. Nicméně do druhého kola nastoupila s polu s Azgirií z druhého místa. Po, trošku dramatickém, startu v druhém kole Kyra ukázala jak velká je bojovnice a i v tomto kole doběhla první. Pak už jsem jen čekaly jak dopadne bodování. A pro nás dopadlo super. Kyra si na letošním prvním závodě vyběhala 1. MÍSTO V PLEMENI a ukázala všem, že není jen modní panenka. Ale víc než na Kyru jsem byla zvědavá na nejmladšího člena naší smečky Fox. Fox jsme přihlásily na zkoušku, abychom věděly, zda bude jako maminka s tatínkem nebo jestli jí to bude u pr.... jako Mayi. Předpoklad byl ten první, ale stát se může cokoli. Ale Foxička nezklamala. Parádně oběhla celou dráhu, né jako Mařenka, která po vyběhnutí a doběhnutí do první zatáčky zjistí, že panička tam není a to je tragedie a vrací se zpět. Fox nejen, že dráhu oběhla, ale v cíli i killovala. Je to prostě holka šikovná. Jedinej problém nastal při odchytu Fox. Ale za pomoci přátel to šlo. Za parádní fotky velké díky Gwen - Jana Ondrášková a Ivana Tichá.

    

 

29.3.2015   Aktualizováno naše rajče - konečně http://royalstuart.rajce.idnes.cz

28.3.2015   Vyrazily jsme do Slatiny navštívit polobrášku Fox Hopíka. Nachozena spousta km, psiska spokojená, vyběhaná a unavená. Fox s Hopíkem si malinko potrénovali na nadcházející výstavu. Kyra potrénovala nožičky na příští týden, kdy po dlouhé době vyrazí na coursingový závod. A Maya prostě plnila starodávnou funkci dalmatina a tou je doprovod svého majitele. Ke konci procházky se puntičky seznámily s Hopíkovou domácí kamarádkou Simbou a ta se moc líbila Mařence. Fox všem ukázala jaká je divoška a komediant zárověň. Díky Hani a Ondro za super sobotu. Fotky tady http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Vylet_za_Hopikem/

 

21.3.2015   Se Zuzou a Lindou jsme vyrazily na procházku podívat se na čínská prasátka. Fox jsme nafotily nové fotky v postoji a Linda si vyzkoušela Kyru a Mayu a prohlásila, že na výstavu si bere  Mayu, že už jí nekouše prsty. No, nevím nevím jak jí toto rozhudnutí vydrží. Fotky tady http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Vyprava_za_cinskymi_prasatky/ a tady http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Berangere_de_Navarra_Royal_Stuart_-_10_mesicu/

 

14.3.2015   Užíváme si procházek a pěkného počasí a Fox trénuje začleňování do běžného života aby mohla chodit puštěná. Fotky na rajčeti http://royalstuart.rajce.idnes.cz

28.2.2015    Skoro po dvou měsících jsme vyrazily na Poděbrady. Fox vodu neřeší což je dobře, ale taky se do ní nehrne. Tak uvidíme jestli z ní bude stejnej vodník co z Kyry a Mayi nebo bude suchar na suchu. Fotky tady http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Podebrady_-_unor_2015/

 

14.2.2015   Každodenní venčení na poli a další kontrola čínských prasátek. Puntičky nechávají z 99% v klidu http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Na_poli_se_suky/

 

7. - 8.2.2015    Foxičce přesně na den vyšel DUOCACIB v Brně do třídy mladých a protože Foxiččen ročník můžeme nazvat silným, ikdyž asi né všichni se na výstavách objeví, bude to mít těžké. V sobotu posuzoval polský rozhodčí Salamon a náš prcek získal V1, CAJC a BOJ. V neděli posuzoval pan rozhodčí Jančík a bylo z toho pouze V2, za pihy. Bohužel je to věc s kterou nic nenadělám ani kdybych chtěla. Kdyby třeba blbě stála, běhala, skákala nebo se bála, tak jsou to věci na kterých se dá pracovat. Tady máme bohužel smůlu a je jasné, že to mrzí, když Fox odvede 100% práci. Po oba dva dny byly 3 feny ve třídě. Sobota  http://royalstuart.rajce.idnes.cz/DuoCACIB_Brno_2015_-_sobota/a neděle http://royalstuart.rajce.idnes.cz/DuoCACIB_Brno_2015_-_nedele/

 

1.2.2015   Řádíme na sněhu a to doslova a dopísmene. Puntičky sníh milují a tak procházkujeme 2x denně http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Na_snehu_s_plysaky/ a taky blbnou a jejich blbnutí nezná meze http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Chytame_snih_-_ale_jinak_jsou_normalni/

  

25.1.2015   Napadl první sníh a první pro Fox, která jej jako všechno ostatní prostě neřeší. Ale je z něj nadšená a řádí jak černá ruka http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Fox_a_jeji_prvni_snehove_radeni/

  

4.1.2015    Zcela neplánovaně Fox slaví druhé narození. Na procházce na Poděbradech se rozběhla po né zcela zamrzlém rybníku za přistávajícíma labutěma a spadla do díry mezi ně. Když jsem se vydala jí pomoct tak led pode mnou rupl. Nakonec nám, bohužel, museli pomoct hasiči. Děkuji všem kteří nám pomohli.

3.1.2015    Hned na začátku roku nás čekala národka v Brně a Fox se představila naposledy ve třídě dorostu. Posuzoval pan Řehánek a bylo z toho VN2. Foxička kapánek hyperaktivní jako vždy, ale pěkně stála, ikdyž se pořád hemžila a slušně běhala, ikdyž si na začátku poskočila. Na osmiměsíční čertovo dítko odvedla velmi slušnou práci. Pan rozhodčí se nevyjádřil proč pořadí zadal tak jak zadal a tak si myslet můžeme co chceme. Stejně na nic nepřijdeme http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CAC_Brno_2015/