aktualizováno: 06.04.2024 19:03:02

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2006

2006...

V tomto roce mě čekaly pouze dvě Voříškiády, jedna v Přerově a druhá doma v Olomouci.

30.9.2006   IV. Voříškiáda Olomouc

A zase domácí výstava. Rozdělení zase na voříšky a bez PP. Psíci bez PP byli rozděleni již tradičně podle plemen.

Postup do semifinále jsem tedy měla jednoduchý, protože jsem byla jediný zástupce svého plemene. Jenomže potom se mi podařilo prosadit se i mezi těmi ostatníma prvníma a z asi 15 pesanů jsem skončila na krásném 2. místě. Byla jsem tedy druhý nejhezčí Pes bez PP.

Jako již tradičně jsem byla přihlášena do třídy Veteránů a i tady jsem obsadila 2. místo a domů jsem si nesla titul res. BIS VETERÁN.

           

20.5.2006   Voříškiáda v Přerově

Tato výstava patřila mezi zdařilejší, ale nebyla super. Voříšci se posuzovali zvlášť a My - pejskové bez PP taky. Rozdělení tříd jsem nepochopila, protože jinak bych nemohla být ve třídě s dobrmanem, pitbulem jim podobným. Posuzoval nějaký pan veterinář.

Když mi panička přečetla katalog, jenom jsem zírala. Moji konkurenti byli: dobrman, boxer, pitbulteriér a stafordšírský bulteriér. Všichni tito psi byli o proti mě mimina, bylo jim od roku do 3 let. A mezi nimi JÁ, dalmatiní již desetiletá babča. A podařilo se mi všechny tyto psiska porazit, protože jejich pánečci je pořádně nepředvedli v pohybu a mě panička pěkně prohnala. Dokonce se psali posudky a JÁ tam mám: desetiletá fena, pevné konstituce, ve vynikající kondici, sytá pigmentace, kvalitní předvedení - tady teda musím nesouhlasit, poněvadž jsem byla PERFEKTNĚ předvedena.

Pak jsem nastoupila do třídy Veteránů. Tady to měl pan rozhodčí hodně těžké, bylo nás asi 10 a tak aby nikoho neurazil, tak to dali tomu nejstaršímu.