aktualizováno: 17.02.2024 14:56:13

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2004

2004...

 V tomto roce mě panička vytáhla pouze na jednu výstavu. No mě, vlastně nás oba i Sorbonka.

23.5.2004    II.Olomoucká voříškiáda

Toto byla jediná Voříškiáda, které se aktivně zúčastnil i můj bráška Sorbonek. Já jsem byla zařazena do třídy dalmatinů, protože byli nahlášeni dva a Sorbonek měl ve třídě hovavarta a anglického setra. Výstavu posuzovali dva manželské páry - MvDr. Návělkovi, ti posuzovali voříšky. Druhý tým rozhodčích měl na starosti pejsky bez PP. Nevím jak se jmenují, ale tito rozhodčí jsou opravdový rozhodčí a posuzují jak výstavy, tak především výkon u loveckých plemen - jsou to totiž myslivci. Takže si jistě dovede tipnout, kdo vyhrál Sorbonkovu třídu.

Napřed jsem nastoupila Já. Druhý dalmatin nepřijel a tak jsem byla první. Jenže páni rozhodčí mi to nedali zadarmo a pěkně nás s paničkou prohnali. Postup do semifinále ale byl jasný.

Sorbonek to měl o moc horší. Jenže se stal zázrak a náš fešák obdržel krásné první místo a tím pádem postoupil do semifinále.

Jenomže panička nemá 4 ruce, ale 2 pesany, kteří museli oba dva do stejného kruhu. Vypomoci musela kamarádka Gábina. Z 20 hafošů si vybrali pouze 5, aby to měli jednodušší. Já jsem vybrána nebyla, ale Sorbonek ano. Nakonec vyhrál zlatý retrívr a ten se stal i Vítězem psů bez PP. Jenomže, kdyby o tomměli rozhodnout diváci, tak to vyhrál náš trikolerek.

Soutěž Veteránů byla tentokráte až od 9 let a tak jsem měla tentokrát smůlu.

Po posouzení jsme se potkali s rozhodčíma co měli na starosti pejsky bez PP a ta paní říkala, že manžel miluje kolie. No chápete to? Myslivec a má rád takový lovecký antiplemeno. Já tedy NE.